Välkommen till min Portfolio

Close up på Karlskrona skärgård

Close up på Karlskrona skärgård var ett eget video- & fotograferingsprojekt jag arbetade med under sommaren 2020. Syftet var att fotografera Karlskrona skärgård och naturlivet ur lite annorlunda perspektiv. 

Utmaningen var att jag endast skulle använda mobilen som kamera/videoutrustning. Jag ville se hur intressanta resultaten kunde bli utan en professionell systemkamera. 

Bilderna och videorna publicerades på Instagram för att inspirera vanliga människor att komma ut i naturen och ta egna intressanta bilder med sin mobilkamera. I inläggen delade jag även med mig av rolig och oväntad fakta om Sverige.  

Gräddet på moset blev den egna touchen jag satte genom att manipulera vissa fotografier i Photoshop

Den Interaktiva Bildhandboken - För Grundskola Del.1

Den interaktiva bildhandboken var en skoluppgift jag gjorde på Umeå Universitet 2016. Kursen hette IT i skolan & Digital kompetens.

Kursmålet var att tillägna sig digital kompetens som rymmer kunskaper, färdigheter och förhållningssätt som fordras för att arbeta med IT för lärande.

I kursen undersöker vi vad digital kompetens är, barn och ungas nya livsvärld, sociala aspekter av IT och skola, juridiska aspekter av IT-användning i skolan, distansutbildning och exempel på IT-stöd för skapande av digitala lärresurser. 

Den interaktiva bildhandboken
Klicka på bilden för att testa boken.

Om Bildhandboken

Syftet med Bildhandboken var att ge eleverna i de första grundskoleåren nybörjarkunskaper och stöd för att börja förstå ämnet bild. Detta sker genom en interaktivt interaktion för att öka elevernas aktivitet och engagemang till deras egna inlärningsprocess.

Designvalet

Syftet med designen på Bildhandboken var att göra den färgglad för att fånga elevernas intresse, men även könsneutral i färgvalen. Därför föll beslutet att i majoriteten av boken endast använda grundfärgerna. Motiven var små och enkla för att eleverna skulle kunna fokusera på informationen i boken och inte själva designen.

Bortsett från omslaget på boken blev designen och färgvalet minimalt för att eleverna lättare skulle kunna behålla fokuset. Istället blev det själva uppgifterna som skapade designen på boken.

KONTAKTA MIG

Vill du arbeta tillsammans, eller har du en fundering?

Oavsett om du vill arbeta tillsammans, har en fråga eller bara är social så får du gärna mejla mig via knappen nedan. Jag återkommer så fort jag kan.

LP.

Content writer & Digital Kreatör i Karlskrona, Blekinge.

Copyright © 2021 Lisa Petersson